Verslag Regio Zuid Triples Outdoor toernooi 19 mei

Het weer van deze dag begon in de morgen wat koel en fris, maar in de loop van de dag werd het wat warmer.
Aan het toernooi deden 6 teams mee: 1 team van Eindhoven, 1 van Bowls Oss, 1 van Amigo en 3 teams van OSV (Anneke, Irma en Riny, Dre, Hennie en Peter en Adje, Henk en Henry).
Vanaf de eerste wedstrijd werd al duidelijk dat alle teams aan elkaar gewaagd waren. De grootste uitslag in de eerste ronde was 7-5 waarmee het team van Riny won van Bowls Oss. Deze wedstrijd werd pas in het laatste end beslist door 2 shots van team Riny. Het team van Henry speelde met 6-6 gelijk tegen Eindhoven (na een 6-1 achterstand) en het team van Peter verloor de eerste wedstrijd met 7-8 van Amigo door 2 shots tegen in het laatste end..
De 2e ronde waren de verschillen wat groter. Team Henry wist met 10-8 (2 shots in het laatste end) te winnen van Amigo, Het team van Bowls Oss won met 10-3 van Eindhoven en team Riny wist team Peter te verslaan met 9-4.
Na de 2e ronde stond team Riny bovenaan met 4 wedstrijdpunten en team Henry 2e met 3 wedstrijdpunten. In de laatste wedstrijd van de dag moesten deze 2 teams tegen elkaar spelen en het werd dus een echte finale want de winnaar van die wedstrijd zou het toernooi winnen. Daarvoor speelden Oss en team Peter tegen elkaar wat nu een overwinning werd voor het laatste team met 8-3. Amigo won zijn laatste wedstrijd van Eindhoven met 9-7.
En dan de finale tussen team Riny en team Henry. Team Riny begon goed en zij wonnen de eerste 2 ends met ieder 1 shot. Maar daarna was het de beurt aan team Henry. Met 4 gewonnen ends op rij liepen zij uit naar een 7-2 voorsprong. Maar team Riny liet zich niet kennen en kwam in het 7e end met 3 shots op een 7-5 achterstand. Ook hier moest dus het laatste end de beslissing brengen. Anneke en Irma maakten het Adje en Henk knap lastig door 3 bowls bij de jack te leggen en toen was het de beurt aan de skips. Riny verdedigde goed en Henry kon met zijn eerste 2 bowls geen verschil maken. Met zijn laatste bowl wist hij echter 1 bowl van team Riny weg te spelen zodat er 2 bowls overbleven. En dus een gelijk spel, 7-7.
Voor team Riny was dit voldoende want met 5 wedstrijdpunten wonnen zij het toernooi waarmee proficiat aan Anneke, Irma en Riny.

Eindstand Regio Zuid Triples Outdoor 19 mei 2018