Verslag en Eindstand Vriendentoernooi

Na alle voorbereidingen kon het toernooi om iets voor 10 uur beginnen. Luuk hield een welkomstwoord op zijn eigen onovertroffen manier en de wedstrijden konden beginnen. Door een paar afzeggingen en een noodzakelijke herindeling  werd in de eerste ronde gespeeld met 10 teams. In de tweede ronden speelden 12 teams tegen elkaar.

Sommige teams waren duidelijk beter dan de andere maar er waren ook erge close wedstrijden en een enkel gelijkspel.

En van sommige , op papier erg sterke teams verwacht je dat ze elke wedstrijd winnen, maar dat gebeurt niet altijd. En het omgekeerde is ook het geval. Op papier mindere teams die toch 1, 2 of misschien zelfs wel 3 wedstrijden weten te winnen.

En dat is toch ook wel het mooie aan de bowls sport, de uitslagen staan van te voren nooit vast. Het is niet altijd Max Verstappen die wint, PSG die Frans voetbal kampioen wordt of Diede de Groot die weer een rolstoel tennis Grand Slam wint.

Nee, iedereen kan winnen (wat betekent dat ook iedereen kan verliezen) en dat zou voor iedereen moeten betekenen dat ze aan alle toernooien kunnen deelnemen, of dat nou NK’s (indoor of outdoor), regionale of verenigingstoernooien zijn. Speel lekker mee (als de persoonlijke situatie dat toelaat). We vinden het spelen van onze sport allemaal leuk en het winnen hoeft echt niet het enige doel te zijn (ook niet bij NK’s).

Na de eerste ronde was al redelijk duidelijk welke teams hoge ogen zouden gooien en na de tweede ronden stonden 6 teams met 4 punten bovenaan. Uiteindelijk wonnen vier van die zes teams ook hun laatste wedstrijd en ging het er dus om wie de meeste shots hadden. Jo Machiels en Maus van Tol hadden met 21 shots de meeste en wonnen het toernooi voor Caroline de Graaf en onze Adrie met 19 shots. Derde werden Henk van Eersel en Guus Woudenberg met 16 shots. Het vierde team met zes punten was Evert Wrekenhorst en onze Irma met 12 shots. De poedelprijs werd gewonnen door An Gerritsen die samen speelde met onze Carla.

In de bijlage alle uitslagen en de eindstand van het toernooi.

https://www.osvbowlsbreda.nl/wp-content/uploads/2023/07/Eindstand-OSV-Bowls-Breda-Vriendentoernooi-15-juli-2023.pdf

Hieronder alle winnaars op een rijtje: