Verslag BC Eindhoven Triples toernooi 12 mei

Op 12 mei j.l. hebben Jannie en Gert van Galen en mijn persoontje deelgenomen aan het open triples toernooi van BCE in Eindhoven.
Waren we andere jaren met minimaal 3 teams aanwezig nu, door omstandigheden, maar met één team.
Vorig jaar waren we 4e geworden en kwamen we één shot tekort. Deze keer namen wij ons voor om beter te presteren en zoveel mogelijk shots voor en zo weinig mogelijk shots tegen te krijgen.
Wij begonnen tegen BC Oss en wonnen vrij gemakkelijk met 11-2. De eerste punten waren binnen. De 2e partij ging tegen BC Tilburg 1 en ook deze wedstrijd werd gewonnen, dit keer met 11-4. De hoop groeide en de laatste wedstrijd tegen IBC Maasdijk was voor ons belangrijk want als we zouden winnen hadden we 6 punten en misschien prijs. We waren blijkbaar wat te gespannen want we kwamen al snel achter te staan, op een bepaald moment -3, maar toen begon Gert onze superskip de ene na de andere bal van de tegenstander weg te gooien en wist steeds zelf te scoren, waarna het gelijk werd en onze tegenstanders een beetje zenuwachtig werden. Daar wisten we in de 2 laatste ends van te profiteren en uiteindelijk werd het 9-6 voor ons.
Het spannende wachten begon want er waren 4 teams met 6 punten en wij hoopten dat de geschiedenis van vorig jaar zich niet zou herhalen. Toen de 3e plaats vergeven was dachten wij “daar gaan we weer”, maar toen bleek dat we 2e waren geworden na onze Belgische vrienden van de Alk.
We hebben een hele leuke dag gehad en werden verwend met een heel bord hapjes voor ons drietjes alleen. Zoals altijd was de sfeer in Eindhoven goed. Volgend jaar gaan we hopelijk weer want gezellig is het er altijd. BCE bedankt voor de fijne dag.
Ankie