Verslag NK Pairs DD/HH Outdoor 4 en 5 augustus 2018

Op zaterdag werd bij de heren (14 deelnemers) de voorronde gespeeld. Bij de dames waren 8 inschrijvingen dus die 8 teams gingen op zondag direct naar de finalerondes.
Dick en Peter wonnen zaterdag 2 wedstrijden en werden daarmee 2e in hun poule en 5e in de tussenstand en dus geplaatst voor de finalerondes.
Henry en Henk begonnen sterk met een winstpartij maar moesten daarna 2 nederlagen incasseren. Zij eindigden als 3e in de poule en 10e in de tussenstand.

En dan de Finalerondes op zondag.

Anneke en Marja moesten het in de eerste ronde opnemen tegen het sterke koppel Esther de Groot en Saskia Schaft. Voor Anneke was het de eerste keer dat ze in Haarlem en op zo’n lange baan (40 meter) speelde. En dat hadden de tegenstanders gauw door. De jack werd dan ook steeds lang gespeeld en voor Anneke was het moeilijk om haar bowls in de buurt te krijgen. Marja deed ook wat ze kon en uiteindelijk wisten de OSV dames toch 6 shots te maken maar de tegenstanders hadden in totaal 23.

Dus met goede moed door naar de strijd om de 5e t/m 8e plaats. Daarin waren de tegenstanders Betty Schiltman en Norma Duin. Ook in die wedstrijd kwamen de dames tekort maar er was wel een verbetering te zien. Anneke raakte meer gewend aan de baan en kwam toch regelmatig dicht bij de jack en Marja wist ook een aantal keren de punten voor de tegenstander weg te snoepen. Maar uiteindelijk was het niet genoeg en werd met 20-8 verloren.

Dan maar spelen voor de 7e plaats. Tegen Marijke Kas en Miep van der Valk zag het er in het begin veelbelovend uit. De eerste 3 ends werden steeds met 1 shot gewonnen. Maar helaas kwam daarna toch de kentering en stond het na 10 ends 15-6 voor Marijke en Miep. Als het 11e end verloren zou gaan , zou de wedstrijd afgelopen zijn maar met haar laatste bowl wist Marja nog 1 punt te scoren en er dus een 12e (en laatste) end uit te slepen. Maar 8 punten scoren in 1 end om een gelijke stand te krijgen (en dus nog een extra end) was te veel gevraagd.
Een 8e plaats dus voor de dames maar al met al naar vermogen (en ervaring) gespeeld. Volgend jaar zien we dames vast weer terug.

Bij de heren moesten Dick en Peter het in de kwartfinale opnemen tegen Jan Dolieslager en Maus van Tol. Lang ging het gelijk op tussen de twee teams maar Jan en Maus wisten toch een gaatje te slaan waardoor het uiteindelijk een 8-14 verliespartij werd.
De strijd om de 5e t/m 8e plaats ging tegen het team Jan Reinders en Frank de Vries (die de kwartfinale toch wel verrassend verloren tegen Paul van Vliet en Wim van Belzen). Ook hier ging het weer lang gelijk op (net als in de voorronde waar de teams elkaar ook al hadden ontmoet) maar uiteindelijk trokken Dick en Peter toch aan het kortste eind door met 14-9 te verliezen.
Ook bij de heren gold dus spelen voor de 7e plaats. En de wedstrijd tegen Frans Roberts en Frans Smulders wisten de OSV’ers wel te winnen (sorry, eindstand is me niet bekend).

Al met al toch een goed NK voor de OSV’ers.

Hieronder de Eindstand en foto’s van de winnaars.

Eindstand NK Pairs DD_HH Outdoor 2018