Team OSV Bowls Breda Nederlands Kampioen Fours

Zaterdag 24 februari werd het NK Fours gespeeld in Badhoevedorp. Adje, Marja, Henry en Roald vormden het ene team (team Adje) van OSV en Mariska, Dick, Erik Kamphuis (van Bowlsclub Oldenzaal) en Henk het tweede team (team Mariska).
Omdat er 14 teams waren ingeschreven werd eerst een voorronde gespeeld. Het team Adje redde het helaas niet tegen het team van Gaasperdam, er werd met 16 – 7 verloren. Beter ging het met team Mariska want zij wonnen met 14 – 3 van het team van Almere.
Team Adje moest spelen om de plaatsen 9 t/m 12 maar helaas ging ook die eerste wedstrijd verloren. Tegen het team van Haarlem Bowls werd kansloos verloren met 20 – 3. Dan maar om plaats 11 en 12 spelen en gelukkig werd die wedstrijd wel gewonnen. Tegen Bowls Oss werd met 11 – 6 gewonnen.
En dan team Mariska. Zij gingen als de nummer 2 uit de voorronde naar de kwartfinale en moesten spelen tegen Ons Kinnehim, Els Tanis, Frans Poeltuyn, Elly Dolieslager en Jan Dolieslager. Met nog 2 ends te spelen stond team Mariska voor met 12 – 7, een gelopen koers zou je zeggen. Maar niks was minder waar want Ons Kinnehim wist in de laatste 2 ends 3 en 2 punten te scoren. 12 -12 dus toen de tijd om was en dus een extra end om de beslissing te brengen. Ons Kinnehim won de toss en besloot dat team Mariska moest beginnen. Voordat de skips hun 2 bowls gingen gooien lag team Mariska met 1 shot. De eerste bowl van Ons Kinnehim kwam dichtbij maar niet dichtbij genoeg en de tweede bowl was een afzwaaier. Team Mariska dus door naar de halve finale.
Daarin was de tegenstander het team van BC Woods, Henk Veenstra, Herman van der Maten, Piet Mantel en Hermie van den Berg. Ook in deze wedstrijd had team Mariska steeds een voorsprong in handen. Toen het laatste end begon was de stand 8 – 5. Voordat de skips aan de beurt waren lag Woods met 1 bowl. Maar het was eigenlijk onmogelijk om hier 3 of meer van te maken en dat lukte de skip van Woods dan ook niet. Dus weer winst voor team Mariska (8 – 6) en de finale was gehaald.
De finale, op mat 3. Deze mat is in Badhoevedorp berucht want de bowls gaan alle kanten op die je niet wilt. Een beetje vergelijkbaar met onze mat 6. Iets te smal gooien en de bowl verdwijnt de hoek in. Maar goed, de finale tegen Ons Kinnehim, Gerard Bielfeldt, Alex Goodwin, Corrie Windle en Rita Schrijber. Al gauw had team Mariska in de gaten hoe je op deze mat moest gooien en Ons Kinnehim had dat helemaal niet. Dus het werd eigenlijk de gemakkelijkste wedstrijd van de dag. Al halverwege zeiden we tegen elkaar dat deze wedstrijd in de pocket was (wat voorbarig misschien) maar aan het eind bleek wel dat dat inderdaad zo was. Team Mariska won de finale met maar liefst 19 – 8.
Een geweldig resultaat voor OSV Bowls Breda.

Eindstand NK Fours 2018