Roald NK Singles Heren kampioen

Op zaterdag 12 november, is de voorronde gespeeld van het genoemde NK.

Namens OSV deden Roald, Peter en Henk mee aan dit NK.

Roald moest de eerste wedstrijd spelen tegen Maus van Tol en verloor beide sets (4-9 en 6-10)

Peter en Henk speelden de eerste wedstrijd tegen elkaar en na een moeizaam begin wist Henk deze wedstrijd met 2 sets tegen 0 te winnen (6-5 en 7-4)

In de tweede ronde speelde Roald tegen Sjaak Snel en na een nipt verlies in de eerste set (5-6) won Roald de tweede set overtuigend met 12-2.

Henk moest het opnemen tegen Jan Reinders en na een goede start voor Henk ging het in het zesde end van de eerste set helemaal mis, 4 shots voor Jan, die daarna de wedstrijd uitspeelde en met 2-0 in sets won.

Peter daarentegen speelde een puike partij tegen Esther de Groot en won beide sets, 6-4 en 10-4.

In de laatste wedstrijd moest Roald tegen Fea Boelens en hij wist beide sets te winnen  (5-3 en 7-4).

Peter won de eerste set tegen Jan ruim met 10-2 maar in de tweede set waren de rollen omgedraaid. Jan won met 11-2.

Henk had geen schijn van kans tegen Esther, 14-1 verlies in de eerste set en 11-4 verlies in de tweede.

Peter en Henk zijn uitgeschakeld voor de finalerondes maar Roald neemt het morgen op tegen (alweer) Maus van Tol om te proberen de halve finale ronde te halen.

Op zondag 13 november zijn de finalewedstrijden gespeeld van het NK Singles.

Roald speelde de kwart finale tegen Maus van Tol en deze keer was het Roald die deze spannende  wedstrijd won, setstanden 5-4 en 6-4.

In de halve finale moest Roald het opnemen tegen Saskia Schaft. Wat Roald ook probeerde hij kon het Saskia niet moeilijk maken en verloor beide sets, 2-8 en 1-9.

De Finale werd een onderonsje tussen de dames van Almere Bowls Club, Saskia en Esther de Groot. En ook in deze wedstrijd bleek Saskia onverslaanbaar door de eerste set te winnen met 7-1 en de tweede met 10-4.

Roald moest het in de strijd om de derde plaats opnemen tegen Sjaak Snel.En ook nu weer een spannende wedstrijd waarbij Roald in het 7e end van de eerste set het beslissende punt maakte, 4-3. In de tweede set nam Roald een 7-3 voorsprong in het 5e end. Sjaak won de laatste 2 ends wel, ieder met  1 shot, maar dat was niet genoeg om Roald van de derde plaats af te houden.

De nummers 1 bij de dames (Saskia) en de heren (Roald) mogen zich dus Nederlands kampioen noemen en kregen de wisseltrofee uitgereikt.