Regio Zuid Australian Pairs toernooi 23 september

Op een regenachtige zondag werd, voor het eerst in de nieuwe hal van het Optisport Racketcentrum, een toernooi gespeeld, het Australian Pairs toernooi, georganiseerd door NIOBB Regio Zuid.

Aan dit toernooi deden 14 teams mee waarbij ook een team van RBC de Jack uit Regio Oost.
OSV was vertegenwoordigd met 6 teams en dat betekende dat in de eerste ronde steeds 2 teams van OSV tegen elkaar moesten spelen.
Adje en Henry wonnen die eerste partij van Ankie en Marja met 9-7, Anneke en Henk wonnen met 10-9 van Coby en Riny en Dre en Jos wonnen van Hennie en Jan met 13-8. Aardig aan elkaar gewaagd dus.

De tweede wedstrijd ging voor Adje en Henry minder goed, ze verloren met 10-2 van Ina van Selm en Jo Machielse van Amigo. Coby en Riny speelden met 8-8 gelijk tegen Ria de Vaan en Peter Dommeck van Bolws Oss en Hennie en Jan speelden ook gelijk met 5-5 tegen Corina en Theo Kantelberg van Bowls Oss. Ankie en Marja moesten genoegen nemen met een 10-4 nederlaag tegen Lia en Wil van der Laken (Bowls Oss) en Dre en Jos kwamen 1 end tekort om de achterstand tegen Thea en Sjaak Snel nog goed te maken, 8-9. Anneke en Henk deden goede zaken door knap met 9-2 te winnen van Marina en Hennie van de Burgt van Oud-Beijerland.

Na de 2e speelronde waren 3 teams nog zonder nederlaag, Lia en Wil, Thea en Sjaak en Anneke en Henk.

Maar het venijn zit hem altijd in de laatste ronde.

Coby en Riny verloren hun laatste wedstrijd met 4-12 tegen Marina en Hennie. Adje en Henry konden het net niet bolwerken tegen Lia en Wil en verloren met 7-8. Ankie en Marja maakten hun dag nog goed door met maar liefst 14-7 te winnen van Ina van Selm en Jo Magielse van Amigo. Ook Hennie en Jan wisten hun laatste te winnen en wel met 11-8 tegen Fea en Erik Boelens van RBC de Jack. Dre en Jos wonnen met de hakken over de sloot, 6-5, hun laatste wedstrijd van Henk van Rosmalen en Jos de Vaan van Bowls Oss.
Anneke en Henk moesten het opnemen tegen Ria en Peter van Bowls Oss. Bij winst waren ze zeker van de 3e plaats maar het liep minder gemakkelijk dan in de eerste 2 partijen. Ria en Peter namen een 5-2 voorsprong die in het 6e end teniet werd gedaan door 3 shots van Anneke en Henk. De volgende 2 ends waren echter weer voor de spelers van Bowls Oss (7-5 na 7 ends). In het laatste end leken Anneke en Henk het tij nog te keren, want ze lagen met 3 shots voordat de skips hun laatste 2 bowls speelden. De eerste bowl van Ria miste maar met haar laatste bowl wist ze precies de jack tussen de 3 bowls van Henk weg te spelen. Anneke had nog 1 kans met haar laatste bowl maar die was net te kort. Dus de winst ging naar Ria en Peter met 8-5.

Nadat de laatste wedstrijden waren gespeeld kon de eindstand worden opgemaakt.

Toernooi winnaars werden Lia en Wil van der Laken met 6 wedstrijdpunten en een shotsaldo van +21.
Tweede werden Thea en Sjaak Snel, eveneens 6 wedstrijdpunten met een shotslado van +18.
En als derde eindigden Marina en Hennie van de Burgt met 4 wedstrijdpunten en een shotsaldo van +14.
Dre en Jos eindigden als 4e, Anneke en Henk als 5e, Hennie en Jan 7e, Ankie en Marja 9e, Adje en Henry 10 en Coby en Riny als 13e.

Hieronder de volledige eindstand.

RZ Australian Pairs toernooi 23 september 2018