OSV spelers succesvol op het NK Pairs DD/HH

Op 30 en 31 maart werd het NK Pairs DD/HH gespeeld in Enschede.

Op de voorronde dag wisten Anneke en Coby 2 wedstrijden te winnen en gingen daarmee als 4e naar de finaleronde van zondag.
Mariska en Britt Kamphuis wonnen ook 2 wedstrijden en eindigden daarmee op de 5e plaats.
Bij de heren konden Henk en Henry niet goed overweg met de snelle matten in Enschede. Ze wonnen 1 wedstrijd en eindigden het toernooi op de 16e plaats. Hennie en Roald deden het een stuk beter door 2 wedstrijden te winnen en zo als 7e naar de finaleronde te gaan. Dick en Erik Kamphuis wisten ook 2 wedstrijden te winnen en gingen als 6e door naar de zondag.

Tijdens de kwartfinale speelden Anneke en Coby tegen Mariska en Britt. Na een gelijk opgaand begin werd het toch duidelijk dat Mariska en Britt deze keer de beteren waren en ze wonnen dan ook vrij duidelijk. De wedstrijd om de 5e t/m 8e plaats werd door Anneke en Coby nipt verloren en de laatste wedstrijd helaas ook zodat het Anneke en Coby als 8e het NK beëindigden. Toch een goede prestatie.
Mariska en Britt wonnen na een spannende wedstrijd ook de halve finale en moesten het in de finale opnemen tegen het team van BC Almelo, Jannie Brama en Aukje Veldhuis. Dit werd eigenlijk de gemakkelijkste wedstrijd van de dag want Mariska en Britt wonnen de finale glansrijk en pakten met 20-5 de titel. Een geweldige prestatie van de 2 jongste deelnemers van het weekend.

Bij de heren moeten Roald en Hennie het in de kwartfinale opnemen tegen Frans Smulders en Frans Roberts. In het begin waren de teams aan elkaar gewaagd maar Frans en Frans namen halverwege gedecideerd het heft in handen en wonnen de wedstrijd met duidelijke cijfer. Roald en Hennie moesten het daarna opnemen tegen John Ros en Michel Weerdenburg maar helaas ging die wedstrijd ook verloren. Dan maar spelen om de 7e plaats maar ook dat lukte net niet. Maar ook van Roald en Hennie een goede prestatie op dit NK.
Dick en Erik begonnen de kwartfinale tegen John Ros en Michel Weerdenburg en dat werd een redelijk eenvoudige overwinning. In de halve finale moesten ze weer tegen Frans en Frans, waartegen ze in de voorronde hadden verloren. Maar nu waren de zaken omgedraaid en namen ze een 15-3 voorsprong met nog zo’n 7 minuten te spelen. De tegenstanders stopten toen maar met spelen en Dick en Erik dus naar de finale.
In de finale waren Gerrit Velthuis en Maus van Tol de tegenstanders. Een van het begin tot het einde gelijk opgaande wedstrijd. Toen het laatste end begon stonden Gerrit en Maus 2 punten voor (10-8) en ze lagen met 2 bowls. Als Dick, met zijn laatste bowl die 2 kon wegspelen zouden ze de wedstrijd alsnog naar zich toe kunnen trekken. Met een mooie drive lukte het bijna, 1 bowl werd weggespeeld. Maar helaas dus niet voldoende voor de titel. Ook van Dick en Erik een prima prestatie natuurlijk, 2e op het NK.

Hieronder de volledige eindstand.

Eindstanden NK Pairs Indoor DD-HH 2019

En de winnaars: