OSV Bowls Breda 4e op het NK Fours Outdoor

Op zaterdag 16 juni werd bij Haarlem Bowls het NK Fours Outdoor gespeeld.
8 teams hadden zich ingeschreven en voor OSV deden Mariska, Dick en Henk mee, aangevuld met Erik Kamphuis van BC Oldenzaal.
Volgens de ranking van vorige toernooien werden ze als 8e ingedeeld en moesten dus tegen de nummer 1, het team van Ons Kinnehim met spelers Elly en Jan Dolieslager, Betty Schiltman en Frank de Vries. Het werd een spannende wedstrijd waarbij de OSV’ers toch steeds aan de goede kant van de score bleven en na 12 ends stond er maar liefst een 15-8 overwinning op het scorebord.
De halve finale moest gespeeld worden tegen het team van Haarlem Bowls, Dorry Houwen, Mary Scheenaard, Norma Duin en Arthur McNulty. Ook deze wedstrijd ging lang gelijk op maar uiteindelijk bleek het thuisvoordeel toch doorslaggevend te zijn. Eindstand 12-9 voor Haarlem Bolws.
Dus bleef de strijd om de 3e en 4e plaats over en die wedstrijd werd gespeeld tegen het team van Ons Kinnehim, Els Tanis, Frans Poeltuyn, Simon Ouwerkerk en Wim Grilis. Ook dit werd weer een spannende wedstrijd want na 12 ends was de stand gelijk 12-12 en dus moest er een beslissende 13e end worden gespeeld. Helaas ging dat end verloren, waardoor dus de 4e plaats voor het OSV team een feit was.
Toch weer een prima prestatie van dit team dat in maart van dit Nederlands kampioen Indoor werd.
Opvallend bij dit NK was wel dat de nummers 1 t/m 4 van de ranking allen hun 1e wedstrijd verloren, waarmee maar weer aangegeven wordt dat de uitslag van een vorig NK geen garantie is op enig succes in een volgend NK.

Henk

Klik op onderstaande link voor de complete eindstand
Eindstand NK Fours Outdoor