OSV 4-tal succesvol

Op zaterdag 10 juli werd op de green van de Enschedese Bowls Vereniging het NK Outdoor Fours gespeeld.

Namens OSV Bowls Breda deden Anneke, Henk, Hennie en Roald mee aan dit NK. Na even zoeken was de green gevonden en kon de eerste wedstrijd beginnen tegen een team van Hengelo. In het begin was het wel lastig om de juiste snelheid en koers aan de bowls mee te geven maar ook Hengelo had daar moeite mee. Zo werd het een gelijk opgaande wedstrijd waarbij de OSV’ers met 11 – 9 aan het langste eind trokken. Hiermee verzekerden zij zich om de strijd om de plaasten 1 t/m 8. De kwart finale werd gespeeld tegen Renkum en die wedstrijd was halverwege eigenlijk al beslist met na 6 ends een tussenstand van 10 – 3 in het voordeel van OSV. De eindstand werd uiteindelijk 20 – 4.

In de halve finale werd de strijd aangegaan met Woods 1. Na 9 ends was de stand 7 – 4 in het voordeel van OSV maar toen werd een slecht end gespeeld waarin Woods 4 shots scoorde. Ook het 11e end werd door Woods gewonnen waardoor zij een voorsprong namen van 10 – 7. In het laatste end werd nog geprobeerd de achterstand goed te maken maar het lukte niet om 3 shots te maken (en zo een extra end af te dwingen). Eindstand 10 – 8.

De laatste wedstrijd ging dus om de 3e en 4e plaats en was nu tegen het tweede team van Woods. Na 11 ends was de stand 9 – 5 in het voordeel van Woods. En nu lukte het wel. Nadat Anneke en Hennie al met 2 bowls lagen wist Roald zijn 2 bowls ook goed te plaatsen. De skip van Woods kon dat niet corrigeren en zo werd het dus 9 – 9 na 12 ends.

Het extra end werd begonnen door Woods en zij plaatsten de jack op ongeveer de langste afstand. En dat deed de OSV-spelers de das om want niemand lukte het meer (aan het eind van een lange dag) om een bowl in de buurt van de jack te krijgen.

Al met al een goede prestatie van het OSV team als je bedenkt dat we eigenlijk nooit buiten spelen.

Het NK werd uiteindelijk gewonnen door Eindhoven.

In de bijlage vinden jullie alle uitslagen en de eindstand.