NK Singles Finaledag

Het was een spannende dag voor OSV. Zowel bij de Dames als bij de Heren waren 3 spelers geplaats voor de Finale rondes.
De dames mochten op zondag de spits afbijten.
Coby moest het opnemen tegen Ria Suijkerbuijk van IOBV Amigo en verloor met redelijk duidelijke cijfers (10-4 en 6-3) helaas beide sets.
In de andere kwartfinale moesten Anneke en Marja het tegen elkaar opnemen. In de eerste set ging het tot het 5e end gelijk op (6-6) ,maar daarna wist Marja gedecideerd de set voor zich op te eisen, eindstand 10-6. Ook de tweede set waren de dames aan elkaar gewaagd maar Marja trok toch weer aan het langste eind door die set nipt met 8-7 te winnen.
Daarna waren de heren aan bod voor hun kwartfinales.
Henk moest het opnemen tegen regerend kampioen Wim van Belzen. In de eerste set ging het nog gelijk op tot 2-2 in het derde end maar daarna wist Henk geen end meer te winnen en was de stand na 6 ends 10-2 in het voordeel van Wim. In de tweede set was het pleit al snel beslecht. Wim was ongenaakbaar en na 5 ends was het al bekeken, 10-0.
Dick en Roald moesten tegen elkaar spelen en ook dat was snel beslecht. Dick won de eerste set met 10-0 (6 ends) en de tweede met 7-3 (7 ends).

In de halve Finale moest Marja spelen tegen Ria Suijkerbuijk. En het begin was niet geweldig voor Marja want ze verloor de eerste set met 7-5. Maar in de tweede set herpakte ze zich en won deze met 7-4. Dus een tiebreak en daarin was Marja duidelijk de betere want ze won de eerste 2 ends met ieder 3 shots. Marja dus in de Finale.
Coby en Anneke moesten ook tegen elkaar in de strijd om de 5e tot en met 8e plaats. En ook deze wedstrijd ging gelijk op. Coby won de eerste set overtuigend met 9-3 maar net zo overtuigend won Anneke de tweede set met 10-4. Dus ook hier een tiebreak over 3 ends en die werd met 3-1 gewonnen door Anneke.

De wedstrijd tussen Saskia Schaft en Esther de Groot (beide van Almere Bowls Club) voor een plaats in de Finale was er ook een. Esther speelde de eerste set ijzersterk en won deze overtuigend met 8-5. En ook in de tweede set leek ze hard op weg om deze te winnen getuige de 5-1 voorsprong na 4 ends. Maar toen kwam de klasse van Saskia weer bovendrijven en wist ze die set alsnog met 8-5 te winnen. Er moest dus een tiebreak worden gespeeld en deze won Saskia overtuigend met 4-0.

En dan de halve finale rondes bij de heren. Laten we beginnen met Henk die het moest opnemen tegen Erik Kamphuis. Een spannende eerste set waarin het uiteindelijk 5-5 werd door de laatste bowl van Erik. De tweede set echter was Erik duidelijk in het voordeel en na 6 ends was de set beslist, 10-2 voor Erik.

Roald moest het opnemen tegen Krister Horn van BC Woods. Ook hier spannend want Krister wist in de eerste set een 6-5 achterstand in het laatste end nog te veranderen in een 6-6 gelijke stand. De tweede set verliep ook spannend. Tot 5-4 in het 5e end stond Roald op voorsprong maar door met 1 en 2 shots de laatste 2 ends te winnen werd Krister toch de winnaar van deze partij.

En dan de wedstrijd tussen Dick en Frank de Vries. Een tot de laatste bowl fantastische wedstrijd. Dick begon uitermate sterk met 4 shots in het eerste end en nam in de eerste set een 8-3 voorsprong na 4 ends. Maar Frank zou Frank niet zijn als hij het daarbij zou laten en vocht terug tot een 8-8 eindstand in de eerste set. Als deze set al spannend was, het kon nog spannender. Ook in de tweede set kwam Dick voor met maar liefst 6-3 na het 6e end. Een gelopen koers zou je denken maar niks was minder waar want Frank wist ook nu nog een gelijk spel uit het vuur te slepen door in het zevende end 3 shots te maken.
En dus ook hier een tiebreak die de beslissing moest brengen. Frank nam in het eerste end een bijna beslissende voorsprong met 2 shots maar de mentaal ijzersterke Dick kwam direct terug met 1 shot. Dus het derde end van de tiebreak moest het doen. Dick lag met 2 shots en zou daarmee de wedstrijd winnen als de laatste bowl van Frank niet beter zou zijn. En dat gebeurde, de laatste bowl van Frank was te lang en daarmee ging Dick door naar de finale.

In de andere halve finale was Wim duidelijk de betere van Henk Veenstra van BC Woods, 11-1 na 6 ends in de eerste set en 8-4 in de tweede set.

De Finales.

Om bij de Dames te beginnen, Marja tegen Saskia. Marja begon sterk door in de eerste set een 4-2 voorspring te nemen na 3 ends, maar daarna was het woord aan Saskia. Met 7 punten op rij wist ze de set na 6 ends al te beslisen. En ook in de tweede set was Saskia duidelijk de betere. Marja won nog wel het eerste end met 1 shot maar met 4 en 3 shots voor Saskia in de volgende 2 ends was het gat wel geslagen. Saskia dus Nederlands kampioen.
Voor de 3e plaats speelden Esther en Ria tegen elkaar. Hier was het verschil vrij duidelijk want Esther won de eerste set met 8-1 en de tweede met 10-2, beide na 6 ends.
De 5e en 6e plaats ging tussen Thea en Anneke. De eerste set ging nog gelijk op en werd met 5-4 gewonnen door Thea. In de tweede set was het pleit “Snel” beslecht en won Thea afgemeten met 8-1 na 6 ends.
Ina van Selm en Coby maakten het nog spannend in de strijd om de 7e en 8e plaats. Beiden wonnen 1 set en dus moest de tiebreak de beslissing brengen. Deze werd duidelijk door Coby gewonnen met 7-2.

En dan de heren.
We beginnen nu onderaan.
Om de 7e en 8e plaats speelden Roald en Henk tegen elkaar. De eerste set ging gelijk op, 4-4 na 5 ends, maar daarna wist Roald toch het verschil te maken en won de set met 8-4. De tweede set was gauw in het voordeel van Roald beslist, 8-1 na 6 ends.
De 5e en 6e plaats gingen tussen Erik en Krister. Met 8-4 en 8-6 wist Erik beide sets te winnen en eindigde dus als 5e.
De strijd om de derde plaats ging tussen Frank en Henk Veenstra van BC Woods. De eerste set ging overduidelijk naar Frank met een 10-3 winst maar de tweede set waren de rollen omgedraaid en ging Henk met een 7-2 winst aan de haal. Opnieuw een tiebreak die uiteindelijk met 3-2 gewonnen werd door Frank.
Tot slot de Finale bij de heren tussen Wim van Belzen en Dick van de Burgt.
In de eerste set neemt Wim een beslissende voorsprong van 6-0 na 4 ends. Dick komt nog even terug maar de eindstand in de set is 7-4. En dan de tweede set. Wim neemt een, zou je denken, beslissende voorsprong van 7-0 na 2 ends. Maar niks is minder waar. Dick vecht zich terug tot 7-7 na 6 ends. In het laatste end ligt Dick met 1 bowl maar Wim heeft de laatste bowl en met die bowl weet hij toch het punt van Dick af te pakken en wordt zo opnieuw Nederlands kampioen.

Het waren beide dagen enerverende wedstrijden met hoogstaand spel bij zowel de Dames als de Heren.

De winnaars

Hieronder de Eindstand van de Finales.

Eindstanden NK Singles Dames en Heren Indoor 2018