NK Mixed Pairs succesvol verlopen

Afgelopen zaterdag 13 oktober werd in het Optisport Leisure Center het NK Mixed Pairs gehouden.
Vooraf was er nogal een gedoe over de baanhuur want de tennissers zouden van 9 tot 10 uur op de achterste tennisbaan spelen, terwijl het NK om 10 uur zou moeten beginnen. Door de medewerking van de tennissers werd dit probleem verholpen aangezien zij een half uur eerder zouden beginnen, zodat er tijd overbleef om de laatste matten uit te rollen. We konden dus om 10 uur beginnen.
5 teams van OSV Bowls Breda hadden zich ingeschreven voor dit NK. Er werd eerst een voorronde gespeeld, die door loting was bepaald.
Marja en Dre speelden tegen Thea en Sjaak Snel en wonnen die wedstrijd ruim met 21-6. Hierdoor eindigden zij op de eerste plaats.
Mariska en Erik Kamphuis (die inviel voor Dick in verband met een blessure) wonnen hun wedstrijd tegen Peter en Coby met 14-2 en gingen als 3e door.
Ankie en Hennie wonnen knap van Greta en Frans Roberts met 12-5 en gingen hierdoor als 7e door naar de finaleronde.
Anneke en Henk speelden tegen het sterke koppel Guurtje Copier en Maus van Tol en na een goed begin verloren zij toch deze wedstrijd met 15-3.

In de kwartfinales wonnen Marja en Dre van Marijke Kas en Kees van Beusekom en Mariska en Erik wonnen van Ankie en Hennie. Dus 2 teams van OSV bij de beste 4 van Nederland. Coby en Peter wonnen met 14-13 van Ria en Michel Weerdenburg en gingen dus door voor de plaatsen 9 t/m 12. Anneke en Henk hadden geen kans tegen Greta en Frans en verloren met 17-8.

En dan de halve finales.
Er was een mogelijkheid dat de Finale een OSV Bowls Breda onderonsje zou worden. Maar jammer genoeg lukte dat net niet. Marja en Dre delfden het onderspit tegen Marina en Hennie van de Burgt en verloren met 19-6. Mariska en Erik moesten hun meerdere erkennen in Guurtje en Maus. Tot het 9e end ging het gelijk op en stonden Mariska en Erik voor met 9-8 maar de laatste 2 ends gingen verloren, eindstand 11-9 voor Guurtje en Maus.
Coby en Peter streden om de 9e t/m 12e plaats tegen Greta en Frans en net als in de partij daarvoor wonnen ze ook nu met 14-13. Dit was een erg spannende wedstrijd want toen de tijd voorbij was, was de stand gelijk 13-13. Er moest dus een extra end gespeeld worden en het lukt Peter om met zijn laatste bowl het beslissende punt te scoren.
Anneke en Henk behaalden hun eerste succes van de dag. Zij moesten spelen tegen Ria en Michel. Na het 9e end was de stand gelijk, 8-8, maar daarna haalden ze in de volgende 2 ends 2 en 3 shots. In het laatste end moest Michel 5 shots maken om er een tiebreak uit te slepen maar dat lukte niet. Anneke en Henk dus door voor de 13e en 14e plaats.

De Finale ronde.
Eerst de OSV teams.
Mariska en Erik tegen Marja en Dre om de 3e plaats. Dit werd een overtuigende overwinning voor het eerst genoemde team met 18-3.
Ankie en Hennie speelden om de 7e plaats tegen Marijke en Kees. Tot 5-4 in het 5e end was het een gelijk opgaande wedstrijd maar daarna namen Marijke en Kees duidelijk afstand en wonnen zij uiteindelijk met 13-6.
Coby en Peter moesten het, voor de 9e plaats opnemen tegen Annie en Wim van Belzen. Ook hier in het begin een gelijk opgaande wedstrijd, maar vanaf het 6e end namen Annie en Wim snel afstand en wonnen zij de wedstrijd met 25-10.
En tenslotte Anneke en Henk die het moesten opnemen tegen Thea en Sjaak. Na 10 ends stonden ze met 13-5 achter, maar wisten nog terug te komen naar 13-9. Maar meer dan een 14e plaats zat er niet in.

De finale tussen Guurtje en Maus en Marina en Hennie was al snel beslist. Na 7 ends stond het al 15-3 in het voordeel van Guurtje en Maus en daar wisten Marina en Hennie geen verandering meer in aan te brengen. Eindstand 29-7.

Hieronder foto’s van de winnaars en alle uitslagen van dit NK.

UItslagen NK Mixed Pairs Indoor 2018