Eindstand NK Mixed Pairs Outdoor

Zaterdag, 30 juni, is de voorronde gespeeld van het NK Mixed Pairs Outdoor.
De wedstrijden zijn gespeeld op de outdoor green van de Enschedese Bowlsvereniging.
Voor OSV Bowls Breda deden Marja en Henk mee aan dit NK.

De eerste wedstrijd was tegen Elly en Jan Dolieslager van Ons Kinnehim. Marja en Henk kregen maar moeilijk vat op de (uiteraard voor iedereen) lastige rink 4 en Elly en Jan wonnen de wedstrijd na een gelijk opgaand begin uiteindelijk eenvoudig met 17-6.
De tweede wedstrijd (op een net zo lastige rink 3), tegen Ety Noorderloos en Henk Veenstra van Bowls Club Woods, kende een zelfde verloop. De eerste 2 ends wonnen Marja en Henk met 2 shots maar daarna kwamen Ety en Henk terug tot 4-4 in het derde end. Vanaf het vierde end lukte bij Marja en Henk het niet meer om het goede begin vast te houden en liep het bij Ety en Henk steeds beter. Eindstand 16-6.
De laatste wedstrijd (op rink 6) werd gespeeld tegen Norma Braun en Bennie Wilens van Bowls Vereniging Haaksbergen. Deze wedstrijd ging vanaf het eerste end gelijk op. Dan weer scoorden Norma en Bennie 1 of 2 shots, dan weer Marja en Henk. Na 9 ends stond het 6-6 en het laatste end moest dus de beslissing brengen. En ook in dit laatste end ging het om en om. Met de voorlaatste bowl wist Marja het end te beslissen want de laatste bowl van Bennie kon die niet meer verbeteren.
Dus toch 1 wedstrijd gewonnen waardoor Marja en Henk als 15e eindigden in de eindstand.

Op zondag 1 juli werden de finale rondes gespeeld. En na een spannende finale werden Elly en Jan Dolieslager Nederlands Kampioen. Als 2e eindigden Corrie Windle-Braam en Jan Reinders (Almere Bowls Club) en derde werden Betty Schiltman en Frank de Vries (Ons Kinnehim).

De volledige Eindstand kun je bekijken door op onderstaande link te klikken.

Eindstand NK Mixed Pairs Outdoor