Kees de Leeuw toernooi

Gisteren is het Kees de Leeuw Triples toernooi gespeeld in Breda.

Helaas meldde zich ’s morgens één team af in verband met positieve Corona tests waardoor drie teams maar twee wedstrijden konden spelen.

Er werden spannende wedstrijden gespeeld die regelmatig pas in het laatste end werden beslist. Maar er waren evengoed ook minder spannende wedstrijden met grote uitslagen.

Nadat alle teams twee wedstrijden hadden gespeeld waren er drie teams met de volle winst en die konden, als ze de laatste wedstrijd zouden winnen, beslag leggen op de plaatsen één tot en et drie en de winnaar worden van de Kees de Leeuw bokaal.

Maar het liep anders.

Het tot dan toe op de eerste plaats staande team van BC Oudenrijn (1), Ineke Ploeg, Nonnie van Dongen en Bas van Gelderen (met een shotsaldo van + 14), wist die plaats niet vast te houden doordat ze tegen het team van RBC De Jack in de laatste twee ends nog 3 shots moesten incasseren en zodoende verloren met 6 – 9.

Het team van OSV Bowls Breda, Irma Kwast, Nel Reinieren en Riny de Leeuw, (tot dan tweede) moesten het opnemen tegen BC Eindhoven, die verrassend genoeg de eerste twee wedstrijden hadden verloren. Maar in de laatste wedstrijd lieten de Eindhovenaren er geen gras over groeien en lieten OSV kansloos, 17 – 2.

Alleen het team van BC Oudenrijn (2), Hans Pluck, Coby Versluijs en Harm Langejans wisten hun laatste wedstrijd te winnen door in het laatste end 4 punten te scoren en zo het team van De Zwake versloegen met 7 – 4.

BC Oudenrijn (2) dus de winnaar van het Kees de Leeuw toernooi.

De tweede plaats werd behaald door BV Oud-Beijerland (Thea Snel, Sjaak Snel en Marijke Kas) door met maar liefst 18 – 2 te winnen van OSV’ers Wil Esselink, Hans Snel en Els Beekmans. En de derde plaats werd een prooi voor OSV Bowls Breda (Coby van Poll, Luuk Nobelen en Henk Kwant), die in hun laatste wedstrijd geen kind hadden  aan IOBV Amigo, 16 – 1.

Al met al was het weer een geslaagd toernooi waarbij geen enkel team met nul punten naar huis ging (zeven teams met 2 wedstrijdpunten, 7 met vier wedstrijdpunten en één team met 6 wedstrijdpunten).

Hopelijk zien we volgend jaar iedereen weer terug.

Klik op de link hieronder om de volledige Eindstand te bekijken.

https://www.osvbowlsbreda.nl/wp-content/uploads/2023/10/Eindstand-Kees-de-Leeuw-toernooi-14-10-2023.pdf