In memoriam: Henry Frost

Op 3 januari jongstleden ontvingen wij het droeve bericht dat Henry op 70-jarige leeftijd is overleden.

Henry werd op 1 oktober 2008 lid van OSV Bowls Breda. Daarvoor heeft Henry ook bij andere verenigingen gespeeld en was hij lid van Tilburg, IBC Slick en BC Oudenrijn.

Na het overlijden van Jos Soffers werd Henry in september 2011 gekozen tot voorzitter van OSV Bowls Breda. In de jaren waarin Henry voorzitter was groeide de vereniging uit naar bijna 60 leden.

Behalve als voorzitter en speler van OSV Bowls Breda was Henry in het hele land vooral bekend als Umpire en Trainer.

Binnen de NIOBB behartigde Henry als bestuurslid de zaken rond de umpires, regelde hij de umpires bij de Nederlandse kampioenschappen en gaf hij umpire cursussen.  Verder was hij actief als trainer voor de teams die naar internationale wedstrijden werden uitgezonden.

Bowls was Henry’s passie, ongetwijfeld geërfd van zijn ouders. Er is denk ik geen dag voorbij gegaan waarin Henry niets heeft gedaan voor bowls. Geen moeite of afstand was te veel als het om bowls ging. Of het nou om een umpire cursus in Renkum ging, een clinic in Sneek of een training in Haarlem, Henry was beschikbaar. En hoewel hij zelf natuurlijk graag speelde, toch was hij vaak als umpire op toernooien actief als andere umpires niet beschikbaar waren.

Ik heb regelmatig met hem toernooien mogen spelen. Daarvan is me altijd zijn optimisme bijgebleven. Hoe slecht ik mijn bowl ook gooide, altijd bleef Henry optimistisch, gaf hij aanwijzingen en rekende erop dat de volgende bowl beter ging. En als ook dat niet lukte begonnen we opnieuw.

Zelf was hij gedreven in het spel en kritisch op zichzelf in de goede zin van het woord. Willen winnen, natuurlijk, dat willen we allemaal, en om dat te bereiken schuwde hij de drive niet. Maar als winnen niet lukte was dat na de wedstrijd snel vergeten en werd de tegenstander van harte gefeliciteerd met de overwinning.

Wij, de leden van OSV Bowls Breda en de hele Nederlandse bowls wereld verliezen in Henry een bowls mens in hart en nieren. Zijn tomeloze inzet voor de bowls sport zal niet snel opgevangen kunnen worden, niet binnen OSV Bowls Breda en niet binnen de bowls bond NIOBB.

Vergeten zullen we Henry nooit.

Wij wensen de familie van Henry veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.