Haarlem Super Pairs

Afgelopen weekend, 21 en 22 juli, werd het Haarlem Super Pairs toernooi gespeeld. Tijdens dit toernooi speel je op 2 dagen 3 wedstrijden Indoor en 3 wedstrijden Outdoor. De wedstrijden duren 1 uur en 10 minuten en maximaal 10 ends.
Voor OSV Bowls Breda speelden, Adje en Henry, Marja en Hennie, Peter en Henk en Anneke mee. Anneke speelde met Jan Hermus van Haarlem Bowls.

In de onderstaande Eindstand kunnen jullie zien hoe de teams gepresteerd hebben en hoe ze zijn geëindigd.

Maar over ieder team toch een bijzonderheid wat tijdens dit toernooi gebeurde.

Adje en Henry begonnen met 4 verlies partijen maar toen kwam game 5 indoor tegen Arthur McNulty en Alex Goodwin. Een gelijk opgaande wedstrijd met na het 9e end een stand van 7-8. Het 10e end moest de beslissing brengen en voordat Henry zijn laatste bowl speelde lagen ze met 1 shot . Met zijn laatste bowl wist Henry het 2e punt binnen te slepen om zo de westrijd met 9-8 te winnen. Eindelijk een winstpartij.
Marja en Hennie wonnen de eerste dag 1 wedstrijd en verloren 2 wedstrijden en ze speelden de laatste wedstrijd tegen Anneke en Jan. Daarin kwamen ze best wel ver achter maar in de laatste 4 ends wisten ze de stand toch om te buigen naar een uiteindelijke 12-9 overwinning. Voor hun was dit de tweede winstpartij.

Peter en Henk begonnen het toernooi goed met 2 winstpartijen buiten. En toen kwam de wedstrijd tegen Annie en Wim van Belzen (de uiteindelijke toernooi winnaars). Het ging eigenlijk ieder end gelijk op, dan weer lagen zij, dan weer wij. In 1 end moest zelfs het scorebriefje er aan te pas komen om te bepalen welke bowl niet tegen de jack aan lag. Na het negende end stond het 6-6 en moest het laatste end (zoals wel vaker) de beslissing brengen. Eerst lag Henk, dan weer Annie, dan weer Henk, dan weer Wim, dan weer Peter en zo ging het maar door. Maar uiteindelijk wonnen Annie en Wim deze partij toch met 1 shot.

En tenslotte Anneke. Zij speelde dus samen met Jan Hermus van Haarlem Bowls en dat was een prima combinatie. Af en toe wel wennen aan het buiten spelen want dan is de mat toch een stuk langer. Maar de mooiste partij van beiden was de eerste wedstrijd op dag 2 tegen John Ros en Michel Weerdenburg. Beide heren kregen geen poot aan de grond. Anneke maakte het ze regelmatig moeilijk door haar bowls dicht bij de jack te leggen en als ze al weggespeeld werd was het wel Jan die er voor zorgde dat de punten toch naar hun gingen. Maar liefst met 18-0 wonnen Anneke en Jan die partij.

De uiteindelijke winnaars van het toernooi werden:
1e Annie en Wim van Belzen
2e Ineke Nagtegaal en Wim Grillis
3e Saskia Schaft en Jan Reinders

Eindstand en reslultaten OSV

1e plaats

2e plaats

3e plaats