Druk bowls weekend voor OSV Bowls Breda

Op zaterdag 9 juni 2018 Internationaal Bowls en Shortmat toernooi in Geistingen

Al vroeg in de morgen waren 2 teams van OSV naar Geistingen afgereisd.

Team 18 (Hennie, Anneke en Jan) was als eerste van OSV aan de beurt voor Shortmat. Wij begonnen met goede moed op mat 6 en al snel stonden wij voor met 4-3, echter de tegenpartij begon toen voortvarend en in no-time stonden wij achter. Wij verloren uiteindelijk met 4-8.
Daarna moesten wij Bowls spelen op de (nieuwe) mat 2. Het was even wennen maar na het eerste end werd de mat als zeer snel herkend en eindigden de ends bijna allen in ons voordeel. Uiteindelijk werd de eindstand 11-3 . Dit was een “makkie”.
De derde wedstrijd werd weer gespeeld op Shortmat 4 en hoe we ook ons best deden, het lukte niet. We verloren met 3-11, ondanks waarschuwingen van Hennie dat we (Anneke en Jan) lopend naar huis zouden moeten als het niet beter werd. Maar ook Hennie wist het tij niet te keren.
Toen moesten wij weer Bowls spelen, echter op de golvende mat 1. Maar ook hier werd geen winst geboekt. De “golven” speelden ons parten. We verloren deze wedstrijd met 2-7.
Nu naar Shortmat 5. Wij moesten tegen BC Duitsland. Niet bekend was of deze ploeg normaliter ook shortmat speelt, maar zij kwamen zeer professioneel over. We verloren deze wedstrijd met 7-13.
Als laatste moesten wij Bowls spelen op mat 3. Informatie was al ingewonnen, hoe moesten we op deze mat gooien, wat de afwijkingen waren en jawel hoor, wij wonnen met 9-5.
Team 18 eindigde als 11e van de 18 teams.
Team 9 (Henry, Adje en Riny). Zij moest na een extra pauze als eerste Bowls op mat 3 spelen. De afwijkingen van deze mat waren al snel bekend en deze wedstrijd werd daardoor gemakkelijk gewonnen met 10-2.
Daarna moesten zij Shortmat spelen op mat 6. Dit werd een zware en moeilijke wedstrijd. Zij kregen geen grip op deze mat. Deze wedstrijd werd verloren met 9-13.
De derde wedstrijd werd Bowls op de golvende mat 1. De “golven” speelden danig parten, vooral bij het opgooien van de Jack. Deze wedstrijd werd uiteindelijk verloren met 4-6.
Tijdens de vierde wedstrijd Shortmat kwam een kentering. De kneepjes van het Shortmat spelen waren intussen bekend geworden en dit resulteerde in een overwinning met 9-4.
Nu was Bowls (mat 2) weer aan de beurt. Ook door dit team werd deze mat als fijn herkend. Deze wedstrijd werd gemakkelijk gewonnen met 15-4.
En tenslotte de laatste wedstrijd, Shortmat. Ook deze werd gewonnen . Het werd 8-6 dankzij een noodgreep van Henry.
Team 9 eindigde als 5e van de 18 teams. Een zeer goed resultaat.

Hieronder de Eindstand.

Eindstand Bowls en Shortmat toernooi 9 juni 2018

Anneke

Op zondag 10 juni TTBO triples toernooi
Behalve het Bowls en Shortmat toernooi werd afgelopen weekend ook in De Lutte een Triples toernooi gespeeld, georganiseerd door Bowls Oldenzaal.
Mariska en Dick speelden met Erik Kamphuis namens Bowls Oldenzaal mee en Henk speelde met Marina en Hennie van de Burgt. Uit Regio Zuid speelden verder nog Thea en Sjaak Snel mee, samen met Harry van der Ploeg.
Met 28 teams uit Nederland, Duitsland en België (met wereldkampioen shortmat Jonathan Payne) werd het toernooi gespeeld. Er werd niet op tijd gespeeld maar met een vast aantal van 7 ends.
En de spelers uit Regio Zuid deden het uitstekend.
Team MHH (Marina, Henk en Hennie) wonnen de eerste wedstrijd tegen Haaksbergen 1 (met de voorzitter van de NIOBB, Jan Lenselink, in de gelederen), door in het laatste end 6 punten te scoren, met 9-6. In de tweede wedstrijd, tegen Wierden 2 waren de punten erg duur. Alle ends op 1 na eindigden met 1 shot, de ene keer voor MHH, de ander keer voor Wierden 2. Eindstand derhalve 4-4. De laatste wedstrijd, tegen het nog onervaren Almelo 2, werd een gemakkelijke overwinning geboekt met maar liefst 16-0.
Met 5 wedstrijdpunten, een shotsaldo van +19 en 29 shots voor wisten Marina, Henk en Hennie team Wierden 2 (5 wedstrijdpunten, shotsaldo ook + 19 maar “slechts” 27 shots voor) net achter zich te houden en eindigden als derde.
Thea, Harry en Sjaak wisten alle wedstrijden te winnen, dus 6 wedstrijdpunten met een shotsaldo van +14. Daarmee eindigden zij als tweede.
Maar de duidelijke winnaars waren Mariska, Erik en Dick met 6 wedstrijdpunten en een shotsaldo van +21.
Op de foto alle prijswinnaars van dit toernooi op een rijtje.

Klik hieronder voor de volledige Eindstand:

Eindstand TTBO toernooi

Henk