Bericht voor de leden

Hallo allemaal,
Hopelijk gaat het met jullie nog allemaal goed en zijn er geen gezondheidsklachten.
Er is de laatste tijd weer veel gebeurd. De persconferentie van de regering van 8 mei en het daarop volgende kamerdebat heeft duidelijk gemaakt dat vanaf 11 meibuiten sporten voor iedereen weer is toegestaan met inachtneming van de beperkende maatregelen.
Binnen sporten daarentegen blijven verboden tot 1 september. Een aantal bonden heeft al aangegeven zeer teleurgesteld te zijn over deze maatregel, zie ookhttps://www.nu.nl/sport-overig/6049739/bonden-van-binnensporten-zwaar-teleurgesteld-door-beleid-kabinet.html
Een vraag die veelvuldig gesteld is, is waarom binnensporten niet mag en buitensporten wel. Het concrete antwoord op die vraag wordt nu door de rijksoverheid als volgt gegeven:Binnen sporten is nog niet toegestaan omdat bij het sporten aerosolen vrijkomen, binnen vormen deze een risico voor de verspreiding van het virus. Daarom mag voorlopig alleen in de buitenlucht gesport worden.
Het NOC*NSF gaat de komende tijd initiatieven ondernemen om een plan op te stellen om de binnensporten toch eerder te kunnen laten beginnen.Bij veel sporten (en zeker ook bij bowls) kunnen immers de 1,5 meter regel en de andere te nemen maatregelen prima gehandhaafd worden.
Hiertoe wordt een overleg gepland (op 11 mei) met de betreffende sportbonden waarbij ook de NIOBB vertegenwoordigd zal zijn.
Na dit overleg wordt een toevoeging voor de binnensporten gemaakt op het reeds bestaande strategische plan Verantwoord Sporten.Dit moet dan goedgekeurd worden door het ministerie van VWS en het RIVM.
Hopelijk lukt het het NOC*NSF om de regering te overtuigen dat binnen sporten onder bepaalde condities prima mogelijk is.
Op de site van het Optisport Leisure Center staat nu aangegeven dat zij in ieder geval tot 1 september gesloten zijn.Wellicht dat het overleg tussen NOC*NSF, VWS en RIVM hierin nog verandering brengt.

Het bestuur

P.s.: op de website van de NIOBB (www.bowlsnederland.nl) staan veel berichten en bestanden met betrekking tot de huidige crisis, de genomen maatregelen en de protocollen om weer te kunnen sporten.