BC Woods Australian Pairs toernooi

Hierbij een berichtje van het Australian pairs toernooi op zaterdag 5 januari.

Na een goede reis kwamen we aan bij een super mooie sporthal, maar daar was het verdacht rustig, bleek dat dit de verkeerde sporthal was en dat wij 100 meter verder op moesten zijn.

Na dit avontuur en iedereen een gelukkig Nieuwjaar gewenst te hebben, ging ik naar mijn meespelende bowls maatje Jonathan Payne. Hierbij begon de voorbereiding op onze 1ste wedstrijd.

De 1ste wedstrijd was tegen Cor en Cees van Almere, deze wedstrijd verliep als volgt,
Na een spannend begin waar we gelijkwaardig waren werd er na een 3-3 stand een gat geslagen door Jonathan en mijzelf naar een comfortabele voorsprong van 10-3. Hierna kregen we nog 2 shots tegen en werd het 10-5, maar in de laatste end wilde het niet lukken bij Cees en Cor en pakten wij nog 6 shots waardoor de eindstand 16-5 werd in ons voordeel.

Wedstrijd 2 was tegen Peter Dommeck en Gerda van bc Oss. Deze wedstrijd verliep niet zoals ik gedacht zou hebben. Bij deze wedstrijd had ik een spannende wedstrijd verwacht, maar helaas liep het niet bij Gerda en Peter en konden wij een 17-4 overwinning behalen. Dus na 2 wedstrijden hadden we er ook 2 gewonnen.

Nu kwam de 3e wedstrijd en daar wisten we nog geen tegenstander van, dit kwam omdat er bij de laatste wedstrijd een tussenstand werd opgemaakt van het bij ons gespeelde uur. Hieruit kwam onze volgende wedstrijd als volgt uit. Omdat wij nummer 1 waren mochten wij tegen de nummer 2 op dat moment, en dit waren de dames van BC Woods Ans en Corry.

Deze wedstrijd werd een spannende wedstrijd. Maar in het 2e end met een behoorlijke pech bal door mij zelf kregen we van – 1 shot naar – 5 shots en kwamen we op een 0-6 achterstand, helaas konden we ondanks zeer goed spel en een beetje pech het niet meer rechttrekken en verloren we uiteindelijk met 10-5 en door deze uitslag zijn we 6e geworden van de 30+ aantal teams al met al zeer tevreden met ons behaalde spel en deze reuze gezellige dag.

Dick van de Burgt