Over OSV

Op 23 juli 1992 is OSV Bowls Breda opgericht door een groepje mensen die stilaan te oud werden om handbal te spelen. We begonnen met 1 mat die werd uitgerold op het handbalveld buiten, waarvan de ondergrond verre van vlak was. We kregen daarbij les van de bekende bowls-instructeurs Ken en Jo Frost.

Soms, als er iets te veel wind stond, waaide de mat omhoog. Dan werden er pallets op de randen van de mat gezet. Altijd speelden we verder, en dat was de opzet.
In de wintermaanden konden we terecht in de inslaghal van een honkbalclub niet ver van het handbalveld. Een gezellige tijd. We zetten er zelf koffie met een apparaatje dat door iemand was meegebracht. Soms namen een paar mensen een stofzuigers mee om de mat te zuigen.

In 1993 zijn we verhuisd naar het Racketcentrum aan de Terheijdenseweg 500 waar we nog steeds thuis zijn, en inmiddels over 10 matten kunnen beschikken. Deze locatie is bij vele clubs uit Nederland bekend. Men komt hier graag, ook Regio Zuid speelt hier de regiowedstrijden in alle disciplines. Jaarlijks worden ook 1 of 2 Nederlandse kampioenschappen in Breda gespeeld.

In 1995 was er een hoogtepunt toen Andy Thomson en Alex Marshall, de toenmalige wereldkampioenen, een demonstratie kwamen geven. Leden konden met en tegen hen spelen.

OSV Bowls Breda heeft de bowlssport in Breda op de kaart gezet, ook omdat we op landelijk niveau (Nederlandse kampioenschappen) met een aantal spelers niet onverdienstelijk zijn.

In 2017 vierden we ons 25 jarig bestaan. 4 leden van het eerste uur werden toen gehuldigd met hun 25-jarig lidmaatschap.

Op dit moment heeft de vereniging circa 30 leden. We spelen op dinsdagmiddag in clubverband tegen elkaar.
Als u een keer geheel vrijblijvend wilt meedoen is dat uiteraard mogelijk. Onder begeleiding van een ervaren speler leert u de eerste beginselen van de bowls sport en zult u ervaren dat het moeilijker is dan het lijkt en leuker is dan u dacht. De bowls sport is geschikt voor jong en oud en ook voor minder validen.

Op de Contact pagina vind u de gegevens van de Bestuursleden van OSV Bowls Breda. Schroom niet om ze te benaderen.

OSV Bowls Breda hoopt nog lang te bestaan zodat velen met ons deze gezellige sport kunnen beoefenen.

begin