NIOBB Regio Zuid Singles toernooi

Zaterdag 20 oktober vanaf 10:00 uur werd in het Optisport Leisure Center het NIOBB Regio Zuid Singles toernooi gespeeld.
26 deelnemers uit heel Nederland namen deel aan dit toernooi. OSV Bowls Breda was met 9 deelnemers sterk vertegenwoordigd.

De wedstrijden werden gespeeld volgens het set systeem waarbij elke wedstrijd bestaat uit 2 sets van 7 ends.

De dames en heren speelden eerst ieder 2 wedstrijden waarna een tussenstand werd opgemaakt.
Slechts 2 spelers wisten in die 2 wedstrijden beide sets te winnen, te weten Marja Dinkelaar en Henry Frost, beiden van OSV Bowls Breda. In de laatste wedstrijd moesten zij tegen elkaar spelen zodat uit die wedstrijd de uiteindelijke winnaar van het toernooi bekend zou worden.

Na een 4-2 achterstand kwam Henry in de eerste set sterk terug en won de set met 9-5. In de tweede set werd het al gauw duidelijk dat het verzet van Marja was gebroken. Henry liep uit naar een 6-0 voorsprong na 4 ends, Marja won het volgende end nog wel met 1 shot maar kon in de laatste 2 ends Henry niet meer bedreigen. Eindstand 10-1 voor Henry.

Om de andere plaatsen werd nog flink gestreden met spannende wedstrijden. Toen alle uitslagen bekend waren bleek dat Jan Reinders van Almere Bowls Club de tweede plaats in de wacht wist te slepen en Roald van Leersum van OSV Bowls Breda bleef Marja nipt voor en werd de gelukkige derde.

Resultaten van de andere OSV spelers:
4e plaats Marja Dinkelaar, 7e plaats Riny de Leeuw, 12e plaats Anneke Dekkers, 14e plaats Wil Esselink, 15e plaats Peter Snel, 19e plaats Henk Kwant en 22e plaats Ankie Neüs.

De winnaars:

De volledige uitslag kunt u hier bekijken.

Eindstand NIOBB Regio Zuid Singles toernooi 20-10-18

Het was weer een succesvol toernooi waaraan de leden van OSV Bowls Breda ook op organisatorisch vlak weer hun steentje hebben bijgedragen.
Tevens werd door een aantal topspelers aangegeven dat het erg goed spelen was op de nieuwe vloer in het Optisport Leisure Center.

Het eerstvolgende toernooi in het Optisport Leisure Center is het Nederlands Kampioenschap Singles voor Dames en Heren op 10 en 11 november. Bij de dames spelen 11 speelsters om de titel en bij de heren 18 spelers. Ook tijdens dit toernooi is OSV Bowls Breda sterk vertegenwoordigd met 5 speelsters en 5 spelers.
Op 10 november wordt een voorronde gespeeld waarna op 11 november de 8 beste dames en 8 beste heren gaan uitmaken wie zich Nederlands kampioen 2018 mag noemen.

Op 17 november wordt het laatste toernooi van dit jaar gespeeld, het NIOBB Regio Zuid Sprokkeltoernooi.

Als u een keer wilt kennismaken met de bowls sport, stap gerust binnen, de toegang is gratis.