Over OSV

In juni 1992 is O.S.V. Bowls Breda opgericht door een groepje mensen die stilaan te oud werden om handbal te spelen. We begonnen met 1 mat die werd uitgerold op het handbalveld buiten, waarvan de ondergrond verre van vlak was. We kregen daarbij les van de bekende bowls-instructeurs Ken en Jo Frost.

Soms, als er iets te veel wind stond, waaide de mat omhoog. Dan werden er pallets op de randen van de mat gezet. Altijd speelden we verder, en dat was de opzet.
In de wintermaanden konden we terecht in de inslaghal van een honkbalclub niet ver van het handbalveld. Een gezellige tijd. We zetten er zelf koffie met een apparaatje dat door iemand was meegebracht. Soms namen een paar mensen een stofzuigers mee om de mat te zuigen.

In 1993 zijn we verhuisd naar het Racketcentrum aan de Terheijdenseweg 500 waar we nog steeds thuis zijn, en inmiddels over 6 matten kunnen beschikken. Deze locatie is bij vele clubs uit Zuid- en Midden Nederland bekend. Men komt hier graag, ook Regio Zuid speelt hier de regiowedstrijden in alle disciplines.

In 1995 was er een hoogte punt, aangezien Andy Thomson en Alex Marshall, de wereldkampioenen, een demonstratie kwamen geven. Leden konden met en tegen hen spelen.

Ook het 10 jarig bestaan van de club, in 2002, was een groot feest waarbij nog eens 10 leden werden gehuldigd daar zij al van het eerste uur lid waren. O.S.V. Bowls Breda heeft de bowlssport in Breda op de kaart gezet, ook omdat we op landelijk niveau met een aantal spelers niet onverdienstelijk zijn.

O.S.V. Bowls Breda hoopt nog lang te bestaan zodat velen met ons deze gezellige sport kunnen beoefenen.

begin